tiistai 18. maaliskuuta 2014

Yksinäinen ilta ja ihanat uunijuurekset

 Mikäs tässä istuskellessa sohvalla ja juodessa teetä. Ihanan hiljaista. Täytyy muuten sanoa, että tulee itsekseen ollessa käytettyä paljon enemmän tietokonetta kun tv:tä. En varmaan edes seuraisi mitään sarjoja jos se olisi minusta kiinni. Tietenkin kun toinen katsoo niin tulee sitten itsekkin katsottua, mutta hyvin harvoin jaksan edes avata koko töllöä jos olen yksin kotona.


Ihanasti lämpimän viltin alla :)



Onneksi päivät on jo valoisia! Innostuin kuvailemaan jotain juttuja. :) Tänään menin ykdeksään töihin ja täytyy sanoa, että aamulla 7.30 kun avasin oven lähteäkseni koirien kanssa aamulenkille täytyi katsoa kelloa. "Olenko mä myöhässä töistä?" Juu en ollut, vaan oli jotenkin niin kummallista kun aurinko paistoi ja se valon määrä! Jospa minä totun jo kohta.

Huoh.. Ihan kun meidän uuni kaipaisi TAAS pesua...

Minun täytyy jakaa maukas onnistuminen. :) Me ollaan aika huonoja syömään mitään vihanneksia, kasviksia, juureksia yms. "pupun ruokia". Itse kovasti tykkään salaateista, mutta ei vaan tule tehtyä tarpeeksi usein. Niinpä ensimmäistä kertaa oman äitini innoittamana laitoin uunijuureksia! Äitini teki jotain saman tapaista kyläillessäni kotikonnuilla ja tykkäsin niin paljon, että oli pakko testata itsekkin, vaikka ajattelin, että avomieheni ei varmaan suostu edes syömään moista. Olin väärässä. Kokki sai erittäin paljon kehuja. ;)


Minun tekeleeni sisälti seuraavaa:

3 Porkkanaa
Palsternakka
Pieni bataatti
Pieni lanttu
Öljyä
Suolaa
Pippuria
Salaattisekoitus (auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja cashewpähkinöitä).

Kuori juurekset ja leikkaa lohkoiksi. Levitä uunivuokaan. Ripottele sekaan salaatisekoitus.  Lisää mausteita oman maun mukaan. Valele öljyä päälle. Sekoita niin, että mausteita ja öljyä on tasaisesti kaikkialla. Uunissa noin tunnin 175c-200c, kunnes ovat kypsän tuntuisia (riippuu myös lohkojen koosta). Sitten eikun nauttimaan. Tämän kanssa sopii omasta mielestäni erittäin hyvin hunaja! Itse laitoin siis vasta siinä vaiheessa kun omalle lautaselle nostelin ruoan eli ei uuniin. + kaveriksi kanafileitä tms.

Meillä siis kaksi syöjää ja jäi myös seuraavalle päivälle töihin evääksi. Ja ohjettahan voi kivasti soveltaa esim. punajuurta tms.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti